Architectenkantoor

Omwille van de groei van het architectenbureau is het noodzakelijk te verhuizen naar een nieuwe locatie. De begane grond van een voormalige architectenwoning uit de jaren 60 van Marc Remaut wordt grondig gerenoveerd. Rond de hoofdingang van de bovengelegen appartementen zijn de ondersteunende functies (archief, printerlokaal, sanitair en vestiaire) van het kantoor georganiseerd.

De vergaderzaal situeert zich aan de straatzijde. Tussen de hoofbouw en de achterbouw bevindt zich een patio. Deze wordt vergroot om van maximale lichtinval te kunnen genieten. De bureaus zelf worden rond deze patio voorzien. De dakstructuur van de achterbouw bestaat uit lange T-welfsels. Alle lichte wanden worden weggehaald zodat één grote open ruimte ontstaat.

In deze ruimte wordt plaats voorzien voor het maken van maquettes, naast de voorziene bureaus is er marge voor eventuele uitbreiding van het kantoor. Ook is de ruimte ideaal om bij gelegenheid dienst te doen als tentoonstellingsruimte. Achteraan wordt een tweede kleinere patio gemaakt om de donkere ruimte open te breken. 

Ligging
Antwerpen
Datum
2015 - 2018
Opdrachtgever
Karuur Architecten bvba
Huidige fase
Uitvoeringsfase