Tandartspraktijk Edegem

Construeren

Opdrachtgever
Samenwerking
Ligging
Periode
Status
Fotografie
webs-2003-hein-beeld-01.jpg

Hoewel de architectuur van deze nieuwe tandartspraktijk zich op een bewust hedendaagse manier manifesteert ten opzichte van de aanpalende woning in cottagestijl, vormen beide bouwvolumes een evenwichtige twee-eenheid. Aan de voorgevel krijgen we een volumetrische loskoppeling door middel van een glaspartij en een terugspringend groen dak, terwijl aan de achtergevel een deel van de nieuwbouw doordringt in de bestaande woning. Voor de gevels werd bewust gekozen voor een groene materialisatie, zodat deze architectuur naadloos aansluit met het achterliggend parkdeel.

Het planmatige concept bestaat uit twee ‘dozen’ in houtskeletbouw die geschrankt tegenover elkaar komen te staan. Deze boxen omvatten de verschillende praktijkruimtes en personeelsvertrekken. De witruimte ertussen biedt plaats aan een wachtruimte, een onthaalbalie en circulatie. Om dit basisidee ook ruimtelijk te vertalen kregen de geveldelen van deze dozen in groen geprepatineerd zink hun verlengstuk in het interieur, waarbij wanden werden afgewerkt met groengebeitste eiken panelen en belatting.

Riante glaspartijen zorgen er voor dat elke praktijkruimte baadt in het licht en maximaal contact heeft met de groene omgeving, zonder in te boeten op privacy.


Beelden